rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

Aanmelden

Eerste aanmeldronde gesloten, tweede aanmeldronde gestart

In de gemeente Rotterdam bestaat een centrale aanmeldingsprocedure voor het voortgezet onderwijs. Deze 'OverstapRoute' is opgesteld door FOKOR (koepel van Rotterdamse VO-scholen) en geldt voor alle leerlingen binnen en buiten Rotterdam die zich aanmelden op Rotterdamse scholen. De procedure voor het schooljaar 2020-2021 is vastgelegd in de OverstapRoute 2019-2020

Tijdpad

Bekendmaken wel/niet loten: 16 maart
Loting: 19 maart
Uitslag loting: 20 maart

Wanneer ik niet ben aangenomen, tot wanneer kan ik dan terecht bij andere scholen?
2e ronde aanmelden: 23 maart t/m 2 april
2e loting: 9 april
Uitslag 2e loting: 10 april

Loting 19 maart, uitslag 20 maart

De eerste ronde voor het aanmelden is achter de rug.
Wij kunnen u hierbij laten weten dat wij NIET hoeven te loten voor de volgende brugklastypen:
Ambachtelijke Stroom
vmbo-tl/havo Oudedijk
havo/vwo Oudedijk

Helaas moeten wij vanwege overaanmeldingen WEL loten op onderstaande brugklastypen:
vmbo-tl/havo Tamboerstraat
havo/vwo Tamboerstraat

De loting staat vooralsnog gepland op donderdag 19 maart en de bekendmaking van de lotingsuitslag op vrijdag 20 maart. Mocht dit veranderen door de besluiten omtrent het Coronavirus, dan stellen wij u hiervan op de hoogte via onze website. Iedereen die zich heeft aangemeld, krijgt vrijdag 20 maart via e-mail bericht over de uitslag van de loting.

Ingeloot voor schooljaar 2020-2021

De loting is voltrokken. We zijn blij om te vermelden dat de volgende leerlingen zijn ingeloot: (zie pdf). Later vandaag ontvang u een e-mail met nadere informatie.

Wachtlijst voor schooljaar 2020-2021

Helaas is er ook een aantal leerlingen uitgeloot. Dat is natuurlijk vervelend. Deze leerlingen staan hieronder (zie pdf) vermeld. Het is goed om te weten dat de volgorde van de lotingsuitslag ook meteen de wachtlijst vormt voor eventueel vrijkomende plekken.

De tweede aanmeldronde duurt tot 2 april

We hebben hebben nog enkele plekken op de brugklastypes Ambachtelijke stroom (locatie Tamboerstraat) én havo/vwo op de locatie Oudedijk. Helaas zijn alle andere brugklastypes helemaal vol. De kinderen die door de loting in de eerste aanmeldronde niet op de plek van eerste voorkeur zijn geplaatst, staan op de wachtlijst. De wachtlijst blijft bestaan tot het einde van het schooljaar. Mocht er een plekje vrijkomen, dan bellen wij de eerstvolgende op de wachtlijst.

 

aanmelden hogere leerjaren

Het kan zijn dat een leerling in een hoger leerjaar wil instromen op het Rudolf Steiner College.

lees verder...

aanmelden Ambachtelijke stroom

Leerlingen met een lwoo indicatie worden bij ons in de Ambachtelijke Stroom voor vmbo-tl geplaatst en kunnen vanaf 5 februari aangemeld worden.

lees verder...