rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

gepubliceerd op mrt 16

School gesloten, onderwijs op afstand

Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Gisterenmiddag is besloten dat de scholen per maandag 16 maart tot en met 6 april sluiten. Dat betekent dat iedereen thuis blijft. Dat noemen wij onderwijs op afstand. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Klassen 7 t/m 9
Dit weekend hebben jullie docenten voorbereidingen getroffen en een studiewijzer gemaakt. Daarop staat per vak wat je de komende tijd moet doen. De studiewijzer verschijnt later vandaag op de website. Onder het kopje ‘Leerlingen’ is er een speciale ‘Coronapagina’ aangemaakt. Je kunt daar de instructie per leerjaar en per klas vinden.

Klassen 10 t/m 11
Omdat de meeste lessen in lesgroepverband worden gegeven, communiceren de docenten direct het huiswerk in de Magisterapp. Daar is te lezen wat er te doen is, wat er bestudeerd moet worden en wat er nog meer gedaan kan worden. Het is mogelijk dat een docent de leerlingen uitnodigt om een online les en/of webinar bij te wonen. De link hiervoor staat dan ook in het huiswerkveld. De online lessen vinden plaats op het tijdstip waarop normaal gesproken die les in het rooster staat.

Examenkandidaten, de toetsweek wordt uitgesteld
De toetsweek wordt voor examenkandidaten met een week uitgesteld. Komende week zal er meer informatie beschikbaar komen, waar wij ook ons plan op zullen aanpassen. Komende week kun je, naast het voorbereiden op de toetsweek, ook je (laatste) verslagen, handelingsdelen en werkstukken (digitaal) inleveren. Zo zorg je ervoor dat je examendossier op tijd in orde is.

Centraal Praktisch Examen Kunst (vmbo t)
Het Centraal Praktisch Examen voor kunst (CPE) voor de vmbo-t kandidaten zal volgens planning vanaf 23 maart in periodetijd gewoon van start gaan. Eventuele nadere informatie volgt deze week.

Voor iedereen
Communicatie van docent via “huiswerk” Magisterapp: docenten kunnen aanvullende berichten sturen via het huiswerk in de Magisterapp. Ze kunnen hier ook verwijzen naar sites en aanmoedigingen plaatsen.
Docenten mailen: alle docenten kunnen vanaf morgen gemaild worden met vragen over de lesstof. De e-mailadressen van docenten staan op de website. We proberen binnen één dag te antwoorden.

Schoolactiviteiten
Het sluiten van de school heeft ook andere gevolgen:

Zolang de school gesloten is, gaan avondactiviteiten niet door. Het betreft ouderavonden en presentaties van euritmie in de 9e klassen;
De Cambridgereis voor leerlingen die Cambridge Engels volgen in klas 9, gaat niet door;
Leerlingen die nog spullen in hun kluisjes hebben die ze nodig hebben, kunnen maandag 16 maart tussen 9.00u en 13.00u langs komen om ze op te halen;
Leerlingen van de Ambachtelijke Stroom kunnen ook deze maandag tussen 9.00u en 13.00u schoolspullen uit hun lokaal komen ophalen.

En dan nog dit
Momenteel wordt een beroep op ons gedaan om ons te beschermen en ons af te schermen. Dat gaat niet alleen om persoonlijk afschermen, maar zelfs een landstreek of hele landen. Toch hoop ik dat de noodzakelijke maatregelen niet zullen leiden tot angst of paniek, maar dat ze er toe zullen bijdragen dat we krachtig en vanuit vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Ik wens collega’s, ouders, verzorgers en natuurlijk onze leerlingen veel sterkte toe in deze bijzondere en verwarrende tijd. Als er meer nieuws is, dan zullen we dat laten weten.

Met vriendelijke groet,
S. Cooiman
Rector

Ouderbetrokkenheid 12 april 2021 - Voor ouders/verzorgers en belangstellenden

gepubliceerd op mrt 26
Vrijeschool: waarom is dit het beste voor mijn kind?

Lezing door Rik ten Cate
12 april 2021 om 20.00u - 21.15u

De vrijeschool heeft een v...

lees verder...

Lestijden Corona - halve school open

gepubliceerd op mrt 08
De school is open en de leerlingen komen volgens een om-en-om schema en een verkort Corona rooster.

Periodeles aanvangstijd
8.20/8.30/8.40 - 9.30
3e uur ...

lees verder...

Aanmelden anders dan anders

gepubliceerd op feb 15
Dit jaar gaat het aanmelden voor nieuwe leerlingen anders dan anders. U en uw kind komen niet op school langs. U kunt uw kind gewoon vanuit huis aanmelden. Het aanmeldformulier bestaat uit twee delen:...

lees verder...

Digitale scholenmarkt en Info avond

gepubliceerd op feb 09
Allebei op 10 februari:
De digitale scholenmarkt Bonus Edition. Van 13u tot 15u & van 16u tot 21u. Nog 1 keer maar nu ook voor alle leerlingen uit groep 7 of klas 5.

Er is een d...

lees verder...

Open Avond - kijk hier terug

gepubliceerd op feb 01
De Open Avond werd gehouden via een webinar. Hebt u die gemist of wilt u die nog eens terugkijken, klik dan op de knop hieronder.

lees verder...

Aardrijkskundeles thuis 2

gepubliceerd op jan 23
Hoe gaan we dealen met 11 miljard mensen en waar komt ons voedsel vandaan? Deze groep koos voor de potentiele oplossing van kweekvlees.

lees verder...

Aardrijkskundeles thuis 1

gepubliceerd op jan 20
Hoe gaan we dealen met 11 miljard mensen en waar komt ons voedsel vandaan?
Deze groep koos voor de potentiele oplossing van Urban Farming

lees verder...

uitvinding van Lucas

gepubliceerd op jan 19
Periode Industriele revolutie tijdens thuisonderwijs, Lucas klas 2th8b

lees verder...

wachtlijst open lesmiddagen

gepubliceerd op jan 05
Meld hier uw kind aan voor de volgende open lesmiddagen. Er wordt geen bevestiging van inschrijving op deze wachtlijst verzonden, maar op een later moment krijgt u wel een e-mail met exacte gegevens o...

lees verder...