rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

klas 9 - informatie + formulieren

In de 9e klas ga je voor het eerst stage lopen, de winkelstage!
Deze stage duurt twee weken en loop je bij een onderneming in de detailhandel.

Als voorbereiding op deze stage krijg je de periode 'Winkelbedrijf'. Tijdens deze periode worden allerlei onderwerpen behandeld, die je tijdens winkelstage zult herkennen, zoals: marketing, geld en verzekeringen. In de vensteruren zal de stage regelmatig terugkeren en oefenen jullie ook met solliciteren en krijg je tips.

Hier staan de formulieren die je moet invullen als je een stageplek hebt gevonden. Controleer goed of je het juiste formulier gebruikt. Als je voor de eerste keer een formulier hebt ingevuld, krijg je ook via je e-mail te horen of je stage is goedgekeurd. Hieronder vind je ook het stagecontract en de stagegids.

Let op! De 9 t/h/v/ klassen lopen stage (5 t/m 16 maart 2018).

Als je vragen hebt, kun je altijd bij de stagecoördinatoren terecht (de heer Karreman en de heer Vermeiden). Je kunt altijd mailen naar: stage-rotterdam@vszh.nl

Belangrijke data:
vóór 9 februari inleveren stageadres ( 5 punten)
vóór 23 februari inleveren stagecontract (10 punten)
5 t/m 16 maart stage lopen
voor 26 maart stageverslag inleveren (10 punten)

Stap 1

Bedenk eerst in wat voor winkel je zou willen werken. Als je een winkel op het oog hebt, loop je binnen om te vragen of je er kunt stagelopen. Het is altijd beter om zelf langs te gaan. Als je belt of mailt, loop je het risico dat ze niet terug bellen, of je
e-mail zijn vergeten. Het is belangrijk dat je een goede indruk maakt.
Stel je voor met je voor- en achternaam
Vertel dat je op het Rudolf Steiner College zit en dat je een stageplaats zoekt voor twee weken van 5 maart t/m 16 maart 2018.
Stel je enthousiast en geïnteresseerd op en vertel waarom je graag in deze winkel je stage wilt doen.

Wanneer je toestemming krijgt om te komen, vul je meteen het eerste formulier
klas 9
in. Dit vind je op hieronder. Hier vul je de contactgegevens van jezelf én van je stageadres in. Om je bij de planning te helpen hebben we een aantal deadlines vastgesteld.

Als je deze haalt, krijg je hiervoor punten die leiden tot een hoger cijfer. Als je een stageadres hebt gevonden en de winkel gaat akkoord, vul je het ‘Eerste formulier klas 9’ in op de website. Doe dit uiterlijk op 9 februari en je verdient hiermee 5 punten (zie voorbeeld-beoordelingsformulier achterin het boekje). Als je dit hebt gedaan nemen de stagecoördinatoren contact op met de winkel, om te controleren of alles in orde is en of het een geschikte stageplek is. Wanneer dit allemaal in orde is krijg je een e-mail.

Eerste formulier klas 9

Stap 2

Als je stage is goedgekeurd en je hebt een e-mail van school ontvangen, kun je het contract hierboven laten ondertekenen.
Overeenkomst Winkelstage in drievoud. Dit is het contract tussen de school, jou en je ouders en de winkelier. Alle drie exemplaren worden eerst ondertekend door de school, dan door jou zelf en door je ouders/verzorgers. Als laatste moet je ze door de werkgever laten ondertekenen, die dan één exemplaar houdt.
Brief voor de werkgever. Deze brief bevat extra informatie voor de werkgever. Hierbij zit ook een extra stageboekje. Verder vul je het ‘Tweede formulier klas 9’ in. Dit staat op de website. Bij dit formulier wordt gevraagd naar de gegevens van degene die jou gaat begeleiden op je stageplek. Ook bedenk je een onderzoeksvraag. Wanneer je een stageadres gevonden hebt is het de bedoeling dat je - voordat de stage begint - een onderzoeksvraag bedenkt.

Tweede formulier klas 9