vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

FC Steiner Luc Nelis weergaloos!

Door onze verslaggever
Dinsdagmiddag 13 februari vond de beladen wedstrijd tussen FC Steiner en Noord-Korea plaats. Elke voetballiefhebber had deze datum al ruim van tevoren in de agenda omcirkeld. FC Steiner kon met veel vertrouwen naar de wedstrijd uitkijken na een reeks van vier overwinningen, waarin aan de lopende band werd gescoord. Noord-Korea met een op papier sterke selectie, zou wel eens de enige serieuze uitdager dit seizoen kunnen zijn.

Dat beide teams uitkeken naar de wedstrijd bleek wel toen de selecties ruim van te voren het veld al inspecteerden. De sfeer in het stadion bleek gemoedelijk, er was zelfs publiek aanwezig. Tijdens de warming-up was het opvallend hoe fris en gretig Adje Kramer oogde. Heeft de kapsalon-rel van twee weken geleden hem de nodige scherpte gegeven?

De vraag was of FC Steiner tegen Noord-Korea net zo aanvallend zou spelen als de voorgaande wedstrijden. Omdat de Koreanen bekend staan om hun loopvermogen en snelle counters, zou het niet verrassend zijn als FC Steiner de tactiek zou aanpassen. Bij aanvang van de wedstrijd werd als snel duidelijk dat FC Steiner als een waar collectief stond opgesteld. Een gedisciplineerd 4-mansblok voor Ris, met als creatieve man, Luc Nelis. De prioriteiten bij FC Steiner lagen bij het organiseren van een goede defensie en van daaruit zorgvuldig opbouwen en naar voren voetballen. De Koreanen mochten de bal op eigen helft weliswaar rustig rond tikken, maar zodra ze over de middenlijn kwamen, werden ze vastgezet en op de huid gezeten door de veel gretiger ogende spelers van de Rotterdamse thuisclub. Een centrale rol hierin was weggelegd voor sterspeler Luc Nelis, die met een geplaatst afstandsschot al na enkele minuten de 1-0 op het scorebord deed verschijnen. Waarna de Koreanen elkaar onthutst aankeken. Zo’n snelle tegentreffer gooide al hun plannen in de war.

Noord-Korea leek hierdoor wakker geschud en probeerde de snelheid in hun spel te verhogen en meer variatie in de veldbezetting aan te brengen. Maar werkelijk niets kon de solide defensie van FC Steiner in de war brengen. Zelfs niet toen op zeer gelukkige wijze de 1-1 werd gescoord. FC Steiner bleef de bal geduldig rondtikken en was scherp in de omschakeling. Dit tot grote frustratie van Noord-Korea. Toen de 2-1 wederom van de voeten van Nelis, werd gescoord, probeerde Noord-Korea het steeds meer van afstand. Dit leidde echter vooral tot afzwaaiers of makkelijke prooien voor keeper Ris. Die ook deze wedstrijd de baas in het eigen strafschopgebied was en zijn verdediging goed neerzette.

Noord-Korea moest, FC Steiner mocht. Dit leidde tot steeds meer slordigheden in het spel van de Koreanen, waardoor Nelis vanuit de omschakeling genadeloos toesloeg en het naïeve spel van Noord-Korea afstrafte. Het werd steeds meer duidelijk dat er voor de Koreanen deze middag niets te halen viel. Noord-Korea lijkt de 5 uitgangspunten van het moderne voetbal niet te beheersen en ze moeten nog veel leren:
1. Voetbal is heel simpel, alleen simpel voetballen is heel moeilijk.
2. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.
3. Als FC Steiner één kans krijgt, maken ze er twee.
4. Je moet schieten, anders kun je niet scoren.
5. Uiteindelijk wint FC Steiner altijd.

Uiteindelijk liep FC Steiner, mede door een prachtige goal van Adje Kramer, uit naar een 5-3 voorsprong. In de slotminuut van de wedstrijd scoorden de Koreanen nog één keer, maar ze mochten van geluk spreken dat FC Steiner niet meer wist te scoren. Na afloop van de wedstrijd bleek, tot ieders verbazing, zelfs Halbe Zijlstra aanwezig te zijn. Hij nam uitgebreid de moeite om het dreamteam te feliciteren met hun dik verdiende overwinning.

Ouderbetrokkenheid 12

mei 14
Uitnodiging voor de Lezing Sociale driegeleding en actualiteit.

Tijdens deze bijeenkomst zullen Jan van Gils en Rembert Amons zich met u buigen over de actuele betekenis van de ideeën ...

lees verder...

Euritmiepresentaties 2018

apr 20
komt allen!

klas 10
di 10 april - 4h1, 4h2, 4ta
do 12 april - 4t1, 4t2, 4t3, 4v

klas 9
di 17 april - 3h1, 3h3, 3ta, 3t2
do 19 april - 3h2, 3v1...

lees verder...

Uitslag loting brugklassen

mrt 29
Hieronder vindt u de uitslag van de loting voor de komende brugklassen

lees verder...

Cambridge Engels

mrt 23
De engelse bollebozen uit de negende klas zijn vandaag terug gekomen van een driedaags bezoek aan Cambridge in het kader van Cambridge Engels. Hullo, welcome back!

lees verder...

Ouderbetrokkenheid 11

mrt 14
Lezing: De bijen, land van melk en honing

Woensdag 21 maart 2018
Aanvang 20.00 uur
Inloop 19.30 uur

Aanmelden via onderstaande knop
...

lees verder...

Aanmelddagen voorbij en alsnog aanmelden

feb 23
De eerste aanmeldperiode is afgesloten. Wij hebben echter nog wel plaats voor leerlingen. U kunt uw kind voor de 7e klassen (brugklassen) bij ons aanmelden.
Deze aanmelding zal worden meegenom...

lees verder...

Muziekuitvoering Citykerk 't Steiger

feb 19
Dit jaar zal de muziekuitvoering in een kleiner verband worden gehouden in Citykerk ’t Steiger op maandag 12 maart door examenleerlingen en leerlingen die zich hiervoor hebben opgegeven.

lees verder...

Meer plek voor brugklassers

feb 18
De afgelopen maanden en weken is er veel gesproken over de eventuele uitbreiding van de school. Reden hiervoor is de grote vraag naar ons onderwijs, het loten de afgelopen jaren (veel meer aanmeldinge...

lees verder...

FC Steiner Luc Nelis weergaloos!

feb 17
Door onze verslaggever
Dinsdagmiddag 13 februari vond de beladen wedstrijd tussen FC Steiner en Noord-Korea plaats. Elke voetballiefhebber had deze datum al ruim van tevoren in de age...

lees verder...