vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

gepubliceerd op feb 17

FC Steiner Luc Nelis weergaloos!

Door onze verslaggever
Dinsdagmiddag 13 februari vond de beladen wedstrijd tussen FC Steiner en Noord-Korea plaats. Elke voetballiefhebber had deze datum al ruim van tevoren in de agenda omcirkeld. FC Steiner kon met veel vertrouwen naar de wedstrijd uitkijken na een reeks van vier overwinningen, waarin aan de lopende band werd gescoord. Noord-Korea met een op papier sterke selectie, zou wel eens de enige serieuze uitdager dit seizoen kunnen zijn.

Dat beide teams uitkeken naar de wedstrijd bleek wel toen de selecties ruim van te voren het veld al inspecteerden. De sfeer in het stadion bleek gemoedelijk, er was zelfs publiek aanwezig. Tijdens de warming-up was het opvallend hoe fris en gretig Adje Kramer oogde. Heeft de kapsalon-rel van twee weken geleden hem de nodige scherpte gegeven?

De vraag was of FC Steiner tegen Noord-Korea net zo aanvallend zou spelen als de voorgaande wedstrijden. Omdat de Koreanen bekend staan om hun loopvermogen en snelle counters, zou het niet verrassend zijn als FC Steiner de tactiek zou aanpassen. Bij aanvang van de wedstrijd werd als snel duidelijk dat FC Steiner als een waar collectief stond opgesteld. Een gedisciplineerd 4-mansblok voor Ris, met als creatieve man, Luc Nelis. De prioriteiten bij FC Steiner lagen bij het organiseren van een goede defensie en van daaruit zorgvuldig opbouwen en naar voren voetballen. De Koreanen mochten de bal op eigen helft weliswaar rustig rond tikken, maar zodra ze over de middenlijn kwamen, werden ze vastgezet en op de huid gezeten door de veel gretiger ogende spelers van de Rotterdamse thuisclub. Een centrale rol hierin was weggelegd voor sterspeler Luc Nelis, die met een geplaatst afstandsschot al na enkele minuten de 1-0 op het scorebord deed verschijnen. Waarna de Koreanen elkaar onthutst aankeken. Zo’n snelle tegentreffer gooide al hun plannen in de war.

Noord-Korea leek hierdoor wakker geschud en probeerde de snelheid in hun spel te verhogen en meer variatie in de veldbezetting aan te brengen. Maar werkelijk niets kon de solide defensie van FC Steiner in de war brengen. Zelfs niet toen op zeer gelukkige wijze de 1-1 werd gescoord. FC Steiner bleef de bal geduldig rondtikken en was scherp in de omschakeling. Dit tot grote frustratie van Noord-Korea. Toen de 2-1 wederom van de voeten van Nelis, werd gescoord, probeerde Noord-Korea het steeds meer van afstand. Dit leidde echter vooral tot afzwaaiers of makkelijke prooien voor keeper Ris. Die ook deze wedstrijd de baas in het eigen strafschopgebied was en zijn verdediging goed neerzette.

Noord-Korea moest, FC Steiner mocht. Dit leidde tot steeds meer slordigheden in het spel van de Koreanen, waardoor Nelis vanuit de omschakeling genadeloos toesloeg en het naïeve spel van Noord-Korea afstrafte. Het werd steeds meer duidelijk dat er voor de Koreanen deze middag niets te halen viel. Noord-Korea lijkt de 5 uitgangspunten van het moderne voetbal niet te beheersen en ze moeten nog veel leren:
1. Voetbal is heel simpel, alleen simpel voetballen is heel moeilijk.
2. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.
3. Als FC Steiner één kans krijgt, maken ze er twee.
4. Je moet schieten, anders kun je niet scoren.
5. Uiteindelijk wint FC Steiner altijd.

Uiteindelijk liep FC Steiner, mede door een prachtige goal van Adje Kramer, uit naar een 5-3 voorsprong. In de slotminuut van de wedstrijd scoorden de Koreanen nog één keer, maar ze mochten van geluk spreken dat FC Steiner niet meer wist te scoren. Na afloop van de wedstrijd bleek, tot ieders verbazing, zelfs Halbe Zijlstra aanwezig te zijn. Hij nam uitgebreid de moeite om het dreamteam te feliciteren met hun dik verdiende overwinning.

over the rainbow

gepubliceerd op sep 24

lees verder...

inschrijven Vondelrevue

gepubliceerd op sep 24
De inschrijving voor de auditie van de vondelrevue is begonnen!

lees verder...

waldorf100 - groepsfoto

gepubliceerd op sep 13
Vandaag als eerste project voor waldorf100, het honderjarig bestaan van de vrijeschool! De geweldig grote groepsfoto met 1100 leerlingen, docenten en collega's in het zonnetje gemaak...

lees verder...

Werken in de tuin

gepubliceerd op sep 13
Leerlingen van klas 7 op de Oudedijk maken hun school netjes en werken hard in de tuin met meneer Molenaar. TROTS!

lees verder...

Rudolf schooltrui bestellen

gepubliceerd op sep 11
Nu kan je een schooltrui (met of zonder zelf bedachte opdruk) in nieuwe kleuren kopen. Via het formulier hieronder kun je je trui bestellen.

Bestellen: tot 1 oktober via de ...

lees verder...

Cambridge First Certificate

gepubliceerd op sep 11
Na een jaar iedere maandag een extra les te volgen, een bezoek aan de mooie stad Cambridge en twee spannende examendagen, zal dit programma afgesloten worden met een heuse “graduation ceremony”, z...

lees verder...

klas 7hv4 naar de werf van De Delft

gepubliceerd op sep 06
Klas 7hv4 van de Oudedijk bezocht vandaag met mevrouw Van Dam de werf van museum De Delft en volgde het kruitloper-programma! Passend bij de periode ontdekkingsreizen!

lees verder...

klas 7ta bouwt aan Camping Crooswijk

gepubliceerd op aug 30
Klas 7ta heeft samen met meneer Raven heuse bewegwijzering getimmerd voor het festival Camping Crooswijk. Kom ook kijken en mee frisbeeën, Zumba dansen, bingo spelen en van de muziek en lekkers genie...

lees verder...

Locatie Oudedijk draait

gepubliceerd op aug 29
En we zijn begonnen. De locatie op de Oudedijk is gisteren door de eerste leerlingen en docenten in gebruik genomen. Gezamenlijk hebben ze het gebouw verkend en de leslokalen ingericht. Vanochtend sta...

lees verder...

Hallo, buenos días, bonjour & hi!

gepubliceerd op aug 23
Welkom (terug) in Rotterdam en op school. Hopelijk hebben jullie net zo'n goede vakantie gehad als wij. We zijn al druk met voorbereiden zodat we volgende week met z'n allen kunnen beginnen. Tot dinsd...

lees verder...