rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

gepubliceerd op sep 19

Wiskunde olympiade in Eindhoven

Op vrijdag 13 september was het zover de dag van de wiskunde olympiade. Voor het eerst zat er een leerling van het Rudolf Steiner College in de finale. Flint Rooyackers uit 10Va was met succes door de voorronde en tweede ronde gekomen om vandaag te laten zien wat hij in huis had.

Voor de finale had Flint al extra trainingen gevolgd en zelf veel geoefend. Zelfverzekerd maar toch met de nodige spanning trof ik Flint en zijn ouders aan op de TU in Eindhoven. Na een goede lunch en nog wat bemoedigende woorden was het tijd voor Flint om aan de finale te beginnen. Terwijl Flint zat te zweten op vijf pittige opgave, konden de ouders en de meegereisde docenten luisteren naar een lezing over speltheorieën. Na de lezing was het wachten op onze finalist en hij kwam terug met een goed gevoel. Zo zij hijzelf ‘’voor een eerste finale ging het best wel goed’’. Al met al een mooie dag en nu wachten tot oktober, dan hoort Flint de officiële uitslag. We zijn gespannen. Mocht hij geselecteerd worden voor het nationale team, dan mag hij wie weet volgende zomer wel meedoen aan de internationale wiskunde olympiade in Rusland.

Mocht je het dit jaar zelf ook leuk vinden om mee te doen in de voorronde van de wiskunde olympiade dan kan dit natuurlijk. De voorronde is in januari en je wiskunde docent zal hier nog over communiceren.

Bruxelles

gepubliceerd op okt 14
Tijdens de projectweek ging klas 5v11a op een 2-daagse trip naar Brussel. De klas bracht onder andere het Europees Parlement en Manneken Pis een bezoek.

lees verder...

Zo leuk was het Michaelsfeest!

gepubliceerd op okt 08
Michaelviering op de Oudedijk. Klas 8 maakt maskers van gips die gebruikt gaan worden in de toneellessen. Durf jij je ogen en mond helemaal te bedekken?

lees verder...

Snowtrip 2020 komt er aan!!!

gepubliceerd op sep 26
Yeah! Je kan nu weer inschrijven voor snowtrip. Lees het formulier goed door en vul het volledig in.

lees verder...

Cambridge English diploma

gepubliceerd op sep 24
Afgelopen donderdag was de diploma uitreiking van Cambridge Engels. Allemaal van harte gefeliciteerd!!

lees verder...

Wiskunde olympiade in Eindhoven

gepubliceerd op sep 19
Op vrijdag 13 september was het zover de dag van de wiskunde olympiade. Voor het eerst zat er een leerling van het Rudolf Steiner College in de finale. Flint Rooyackers uit 10Va was met succes door d...

lees verder...

Oud-leerlingen gezocht!

gepubliceerd op sep 18
Voor de LOB/Beroepenavond op 7 november a.s. vragen we oud-leerlingen zich aan te melden om voorlichting te geven over hun beroep. Op deze avond organiseren wij een studiebeurs waar o...

lees verder...

Allo ciao

gepubliceerd op sep 05
We zijn weer begonnen, dus we horen graag waar jullie allemaal mee bezig zijn. Stuur je fotootjes van je excursie, periodeschrift of werkstuk naar communicatie-rotterdam@vszh.nl. Vormgeving: Studio Beige

Privacywet
Deze site maakt gebruik van Google Analytics.
Klik hier voor een opt-out van Google Analytics op deze website. meer informatie
Rudolf Steiner College
Tamboerstraat 9
3034 PT Rotterdam
info@rudolfsteinercollege.nl
vrijescholen.nl